Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-03@21:37:57 GMT

فروس سولفات؛ نحوه مصرف و عوارض

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۳۹۵۳

فروس سولفات؛ نحوه مصرف و عوارض

به گزارش جام جم آنلاین، قرص فروس سولفات یکی از داروهای رایج برای درمان کم خونی است که اغلب توسط پزشکان برای خانم‌ها تجویز می‌شود.

نکات مهم در مصرف فروس سولفات

سولفات آهن وقتی با معده خالی مصرف شود بهترین عملکرد را دارد. با این حال اگر درد معده را به شما اعمال می‌کند، سعی کنید آن را همراه با غذا مصرف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیشتر افراد بعد از 1 هفته مصرف سولفات آهن احساس بهتری می کنند، اما ممکن است اثربخشی کامل آن تا 4 هفته طول بکشد.

عوارض جانبی شایع شامل احساس کردن مریضی یا مریض شدن ، یبوست و اسهال است.

قرص فروس سولفات برای چه افرادی مجاز است؟

اکثر بزرگسالان و برخی از کودکان 12 سال به بالا می توانند سولفات آهن را تحت نظر پزشک یا داروساز مصرف کنند. با این حال سولفات آهن ممکن است برای همه مناسب نباشد.

برای اطمینان از اینکه سولفات آهن برای شما ایمن و بی خطر است، در موارد زیر قبل از مصرف سولفات آهن به پزشک خود اطلاع دهید:

در گذشته نسبت به سولفات آهن یا هر داروی دیگری واکنش آلرژیک داشته اید.

داشتن نوع متفاوتی از کم خونی که به دلیل سطح پایین آهن ایجاد نمی شود.

داشتن هر نوع بیماری دیگری که بر سطح آهن شما تأثیر بگذارد مانند هموکروماتوز یا هموزیدروز.

داشتن یک بیماری که بر روی گلبول های قرمز خون شما، مانند کم خونی سلول داسی شکل یا تالاسمی تأثیر می گذارد.

داشتن زخم معده، و یا برداشتن تمام یا بخشی از معده خود، یا سایر مشکلات معده یا روده مانند بیماری التهابی روده که به طور مکرر انتقال خون را دریافت می کنید.

دیدن خون در ادرار

دکتر تشخیص داده است که چار کمبود آهن شده اید و در حال حاضر تحت درمان برای این بیماری هستند

روش و زمان مصرف سولفات آهن

اگر برای شما یا فرزندتان فروس سولفات (سولفات آهن) تجویز شده است، دستورالعمل‌های پزشک را در مورد نحوه و زمان مصرف آن دنبال کنید. اگر سولفات آهن را از داروخانه خریداری می کنید، دستورالعمل های همراه بسته را دنبال کنید.

سولفات آهن به صورت قرص های 200 میلی گرمی یا قطره می باشند.

قطره ها حاوی 125 میلی گرم سولفات آهن در هر 1 میلی لیتر هستند.

قطره ممکن است برای کودکان و افرادی که بلعیدن قرص برای آنها دشوار است تجویز شوند.

میزان مصرف سولفات آهن (نحوه مصرف قرص فروس سولفات)

دوز سولفات آهن به دلیل مصرف آن و داشتن هریک از قرص ، کپسول یا قطره بستگی دارد.

برای کودکان زیر 18 سال، پزشک از سن، وزن و نتایج خون کودک شما استفاده می کند تا دوز مناسب را تجویز کند.

1. فروس سولفات برای درمان کم خونی

دوز معمول برای بزرگسالان عبارت است از:
قرص: یک قرص 200 میلی گرمی ، 2 تا 3 بار در روز مصرف می شود
قطره: 4 میلی لیتر ، یک یا دو بار در روز مصرف می شود

2. فروس سولفات برای جلوگیری از کم خونی

دوز معمول برای بزرگسالان:
قرص: یک قرص 200 میلی گرمی ، یک بار در روز مصرف می شود
قطره: 2.4 میلی لیتر تا 4.8 میلی لیتر روزانه

بهترین زمان مصرف قرص فروس سولفات و نحوه مصرف آن

وقتی آن را با معده خالی مصرف می کنید، سولفات آهن بهتر جواب می دهد. با این حال، اگر معده شما را ناراحت می کند، می توانید آن را با غذا یا بعد از غذا مصرف کنید.

پزشک (یا داروساز) مصرف سولفات آهن را به همراه آب پرتقال یا مکمل ویتامین C توصیه می‌کند. اعتقاد بر این است که ویتامین C باعث افزایش میزان جذب آهن در بدن می شود.

قرص یا کپسول را با یک لیوان آب کامل بخورید. قرص را مک نزنید، نجوید یا آن را در دهان خود نگه ندارید زیرا این امر می تواند باعث زخم دهان یا لک دندان های شما شود.

آن را با چای، قهوه، تخم مرغ، لبنیات و محصولات سویا مصرف نکنید، زیرا آنها می توانند مقدار آهن وارد شده به سیستم شما را کاهش دهند. وقتی سولفات آهن را مصرف می کنید (یا وقتی غذاهایی سرشار از آهن را می خورید)، قبل از مصرف این غذاها یا نوشیدنی ها بین آن ها 2 ساعت فاصله بندازید.

اگر در خوردن قرص ها مشکل دارید به پزشک یا داروساز خود بگویید.

اگر از سولفات آهن به عنوان قطره به همراه یک سرنگ پلاستیکی یا قطره چکان استفاده می‌کنید که چه بهتر، این امر به شما کمک می کند تا دوز مناسب را اندازه گیری کنید.

اگر یکی از این هارا ندارید، از داروساز خود یکی از آن ها را درخواست کنید. از قاشق چای خوری آشپزخانه برای اندازه گیری استفاده نکنید زیرا به شما مقدار مناسب از دارو را نمی دهد.

سولفات آهن را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا مصرف بیش از حد آن ممکن است کشنده باشد.

عوارض قرص فروس سولفات

مانند سایر داروها، فروس سولفات (سولفات آهن) نیز در برخی افراد عوارض جانبی را ایجاد می‌کند. بسیاری از افراد هیچ عارضه جانبی‌ را ندارند و یا فقط عوارض جزئی‌ای را دارند. در صورت داشتن این عوارض که باعث آزار شما میشوند با داروساز یا پزشک خود صحبت کنید:

احساس بیماری یا بیمار بودن (حالت تهوع یا استفراغ)، درد معده یا سوزش سر دل
از دست دادن اشتها
یبوست
اسهال
مدفوع تیره یا سیاه
دندانهای سیاه رنگ و لکه دار (از قطره ها)
واکنش آلرژیک شدید
در موارد نادر می توان به فروس سولفات واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) داشت.

منبع: سلام دنیا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سولفات آهن کم خونی فقر آهن کمبود آهن سولفات آهن سولفات آهن میلی لیتر کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۳۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مغز انسان شبیه‌سازی شد

ایتنا - ساخت چنین دستگاه‌هایی پله‌ای برای عصر بعدی هوش مصنوعی است.
دانشمندان هلند و کره جنوبی به تازگی دستگاهی به نام «ممریستور یونترونیک(مقاومت حافظه)» یا به عبارت دیگر سیناپس مصنوعی ساخته‌اند. این دستگاه که کمی قطورتر از موی انسان است، بخشی از مغز را شبیه‌سازی می‌کند که به ما در فکر کردن و یادگیری کمک می‌کند. این اولین باری نیست که دانشمندان تلاش می‌کنند دستگاهی ایجاد کنند که می‌تواند شبیه مغز انسان فکر کند، اما این دستگاه خاص است، زیرا مانند دیگر دستگاه‌ها ساخته نشده بلکه مانند مغز ما ساخته شده است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، این دستگاه مغز مانند چیست و چرا تا این اندازه خاص است؟ ممریستور یونترونیک دارای یک کانال میکروسیال مخروطی است که داخل آن محلولی از نمک(کلرید پتاسیم) محلول در آب قرار دارد.

به نقل از دیجیتال‌ترندز، هنگامی که دستگاه سیگنال الکتریکی دریافت می‌کند، یون‌های موجود در محلول آب از کانال به سمت بالا حرکت می‌کنند و موقعیت خود را تغییر می‌دهند و این حرکت بر چگالی و هدایت یون تأثیر می‌گذارد. این اساسا میزانی که ممریستور می‌تواند الکتریسیته را هدایت کند، تغییر می‌دهد که به نوعی شبیه به نحوه اتصال سلول‌های مغزی قوی‌تر یا ضعیف‌تر بر اساس تجربیات ما است.

این ممکن است نزدیک‌ترین مدل به نحوه عملکرد مغز ما در یک محیط مصنوعی باشد و با تلاش‌های قبلی متفاوت است، زیرا کاملا از آب و نمک ساخته شده و برخلاف مدل‌های قبلی سیلیکون و فلزات ندارد.

اگرچه ممریستورها در پلتفرم‌های متداول مختلفی استفاده شده‌اند، اما با مغز انسان متفاوت هستند زیرا تنها به یک منبع اطلاعاتی مانند الکترون‌ها متکی هستند و فقط به ورودی‌های الکتریکی پاسخ می‌دهند. این با نحوه عملکرد سیناپس‌ها در مغز ما متفاوت است، زیرا سیناپس‌ها می‌توانند برای انجام کار به سیگنال‌های الکتریکی و شیمیایی تکیه کنند.

کاربردهای فعلی هوش مصنوعی، حتی پیشرفته‌ترین آنها، توانایی تفکر مستقل مانند مغز انسان را ندارند. در همین حال، مدل‌های زبانی بزرگ(LLM)، در حالی که ممکن است شبیه به مغز ما به نظر برسند، فقط مجموعه‌ای از کلماتی هستند که افراد دیگر و ماشین‌ها بیان کرده‌اند. توانایی آنها در خلقت ناشی از یادگیری از انسان است و نه از توانایی آنها در تفکر مستقل.

این تحقیق که توسط محقق دکتری تیم کامسما(Tim Kamsma) رهبری می‌شود، نتیجه مشترک کار انجام شده توسط دانشگاه اوترخت در هلند و دانشگاه سوگانگ در کره جنوبی است. این اولین بار در نوع خود است که از کانال‌های یونی سیال برای شبیه سازی مکانیسم‌های پیچیده مایع در مغز استفاده می‌شود. با این حال، به رغم این جهش، دستگاه‌های ممریستورهای یونترونیک هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند و استفاده از آنها برای ساخت رایانه‌های نورومورفیک(neuromorphic) هنوز نیاز به پیشرفت دارد.

ساخت چنین دستگاه‌هایی پله‌ای برای عصر بعدی هوش مصنوعی است.

دیگر خبرها

  • نحوه آنژیوگرافی مغز + فیلم
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • جزئیات نحوه شهادت مرزبان هنگ مرزی بانه
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • واکنش رهبر انقلاب به نحوه رفتار آمریکا در مسئله غزه + فیلم
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • افزایش ۳۰درصدی نرخ عوارض آزادراه‌ها
  • اینترنت هدیه ۳۰ گیگابایتی برای معلمان + نحوه فعالسازی
  • جزئیات و نحوه پرداخت ارز به زائران حج تمتع | زائران چقدر ارز می گیرند؟